İYİ TOKALAŞAN KAZANSIN tabii böyle bir dünya varsa

İYİ TOKALAŞAN KAZANSIN tabii böyle bir dünya varsa.

İYİ TOKALAŞAN KAZANSIN tabii böyle bir dünya varsa
Yazar : Tarih : Okunma : 8.201 views Yorum Yap

Son günler de Aksaray’da belediye başkan adayları sahadalar. Her adayın peşinde kalabalık bir topluluk var. Belediye başkan adayları Çarşı içerisinde esnafları tek tek kapı kapı dolaşıyor. Her esnaf ziyareti sadece dakikalar ile sınırlı. Kalabalık iş yerine giriyor tokalaşıyor ve çıkıyor. Esnaf şaşkın “ niye geldiniz niye gidiyorsunuz “ der gibi. Esnafa projelerini anlatan dertlerini can kulağı ile dinleyip notlar alan aday yok.  Esnaf gezileri sadece tokalaşma ve “ Biz falan partiden geliyoruz Adayımız Falancanın Feşmekanı “ deyip esnafın iş yerinden çıkılıyor. Kalabalık bir topluluk olduğu için esnaf o anda müşterisi ile ilgilenemiyor. Bu arada esnafın iş yeri dolu olduğu için müşteride içeriye girmiyor.

Kısacası esnaf tanıtım programı tokalaşma programı olarak sürüp gitmekte. Ben âcizane buradan sesleniyorum. Beyler kalabalık dolaşıp gövde gösterisi yapacağınıza az kişi ile gidin ama girdiğiniz esnaf dükkânında vatandaşın taleplerini bir bir dinleyin, notlar alın, varsa projelerinizi anlatın. Sosyal medya dan, internet haber sitelerinden   veya görsel yazılı basından haber yaptırarak projelerinizi anlatacağınıza vatandaşa bire bir anlatın vatandaş projelerinizi eleştirsin sizde projelerinizde talebe göre düzenlemeler yapın. Ama projeleriniz varsa yoksa zaten anlatacak bir şeyiniz olmadığı için tokalaşır selamlaşır çıkarsınız.

Benin kafamın basmadığı konu vatandaş sizleri zaten gazetelerden sosyal medyadan ve İnternet sitelerinden sizi tanımakta her gazete internet sitesi veya sosyal medya hesaplarında boy boy resimleriniz var zaten.

Vatandaş Projelerinizi ağzınızdan duymak istiyor. Şelf çekinip iki kare fotoğraf çektirme meraklısı değiller. Zaten Belediye başkanı olduğunuzda çarşı pazarda dolaşacak vatandaş ta bol bol fotoğraf çektirecek. O yüzden bu sözümü yabana atmayın 1 saatte 1 sokakta ki esnafı dolaşmak maharet değil . Maharet esnafa projelerini anlatıp o proje hakkında vatandaşın düşüncelerini almak. Aksaray esnafını 20 gün içinde dolaşıp andan sonraki günlerde ne yapmayı düşünüyorsunuz. Vatandaş kendisi ile yakından ilgilenen ve sorunlarını dinleyip not alan kişiye oy verecek. İyi tokalaşan tokalaştığı ile kalacak.   

Eeee ne demeli İYİ TOKALAŞAN KAZANSIN tabii böyle bir dünya varsa.

Kalın Sağlıcakla.

İzzet TINMAZ : Gazeteci / Yazar