AFAD Ekipleri Suların Ortasında Kalan Kişiyi Kurtardı

Yaklaşık 1,5 metre yükselen sudan kendi imkanlarıyla kurtulamayan sürücü, aracının üzerine çıkarak yardım istedi. Kara yolunda aracıyla mahsur kalan bir kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı.

AFAD Ekipleri Suların Ortasında Kalan Kişiyi Kurtardı
Yazar : Tarih : Okunma : 2.421 views Yorum Yap

Edirne’de etkili olan sağanak ve Bulgaristan’dan gelen sular nedeniyle debisi 208  metreküp/saniyeye yükselen Tunca Nehri’ndeki alarm seviyesi, turuncudan kırmızıya yükseltildi.  Nehrin taşması sonucu Hatipköy ile Büyükismailce köyleri arasındaki kara yolunda aracıyla mahsur kalan bir kişi ise, AFAD ekiplerince kurtarıldı. Edirne’yi 3 gündür etkisi altına alan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi, su baskınlarına neden oldu. Bulgaristan’daki yağışlarla birlikte Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri yükseldi. Meriç Nehri’nin debisi Kirişhane İstasyonu’nda 769 metreküp /saniyeye yükselirken, sarı alarm verildi. Tunca Nehri’nin debisi ise 208 metreküp/saniyeye yükselirken, alarm seviyesi kırmızıya yükseltildi.

Mahsur Kaldı

Bulgaristan sınırındaki Tunca Hudut Bölüğü’ne minibüsüyle yemek götüren bir kişi ise, Hatipköy-Büyükismailce köyleri arasındaki yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 1,5 metre yükselen sudan kendi imkanlarıyla kurtulamayan sürücü, aracının üzerine çıkarak yardım istedi. AFAD ekipleri, bölgeye botla giderek, adı açıklanmayan kişiyi kurtardı.

İlk yorumu siz yazın