Emlak Sektöründe Durgunluğun sebebi ne?

Konut sektörü Türkiye’de birçok soruna gebe, emlak sektöründe çalışan birçok meslektaşım bu sorunlar ile boğuşa dursun Türkiye’de COVİT salgınından dolayı vatandaşın kafası karışık. Açık anlatımla arz (konut üretimi) talebin (ihtiyacın) üzerinde.

Emlak Sektöründe Durgunluğun sebebi ne?
Yazar : Tarih : Okunma : 3.014 views Yorum Yap

Mehmet DİNÇ / Emlak Danışmanı

Konut sektörü Türkiye’de birçok soruna gebe, emlak sektöründe çalışan birçok meslektaşım bu sorunlar ile boğuşa dursun Türkiye’de COVİT salgınından dolayı vatandaşın kafası karışık.  Önünü görememesinden dolayı yatırıma yönelen birey sayısı oldukça azalma var bu bir gerçek.  Açık anlatımla arz (konut üretimi) talebin (ihtiyacın) üzerinde.

Aslında bu durum Türkiye için çok da büyütülecek bir konu değil. Çünkü gerek ‘genç nüfus’, gerek ‘büyüyen ekonomi’ gerekse ‘evlenme ve boşanma rakamları’ konuta olan ilginin ülkemizde sürekliliğini sağlıyor.

Bunların üstüne bir de “Paran olsa ne yaparsın?” denildiğinde gelen yanıtın “Ev alırım” olması hali eklenince gayrimenkul Türkiye için kale gibi sektör olarak karşımıza çıkıyor.

Peki zaman zaman “Konutta balon mu var?” sorusunun tartışılmasına da yol açan, arzın mevcut talebin üzerinde olmasının (evlerin satış hızının azalmasının) nedeni ne?

Gayrimenkul sektörünün markalı üreticileri işini iyi yapanın hâlâ kazandığı görüşünde birleşiyor. Ancak markalı üreticiler toplam pazarın çok küçük bölümü. Diğer tüm müteahhitleri işin içine aldığımızda satışlarda ciddi durgunluk olduğu bir gerçek.