CHP İl başkanlığının astığı pankart İndirildi

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, parti binasına asılan “128 milyar nerede?” pankartının itfaiye ekiplerince indirilmesine tepki gösterdi.

CHP İl başkanlığının astığı pankart İndirildi
Yazar : Tarih : Okunma : 723 views Yorum Yap

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı binasına gün içerisinde asılan “128 milyar dolar nerede” pankartının indirilme çabalarının karşısında duran CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, parti binasına asılan “128 milyar nerede?” pankartının itfaiye ekiplerince indirilmesine tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı  Ertürk pankartın indirilmesinin saygısızlık olduğunu belirterek “Bu büyük bir saygısızlıktır. Siz Mustafa Kemal’in partisine saygısızlık yapıyorsunuz.  Böyle bir görev olmaz. Değerli basın mensubu arkadaşlarım şu an yaşadığınız görüntü, itfaiye araçları, kolluk kuvvetleri, polisler, gazeteciler… Dışarıdan zannedersiniz ki bir terör örgütü kampı basılmış. Bu görüntüleri Cumhuriyetin kurucusu partinin Aksaray İl Başkanlığı önünde yaşıyoruz. Suçumuz bu ülkede emeklinin, çiftçinin, işçinin, memurun hakkıyla hazineye giren 128 milyar doların nerede olduğunu sormamız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı  Ertürk “Türkiye’nin 81 ilinde il başkanı ve partili arkadaşlarımız şu an bunun mücadelesini veriyor” diyen Ertürk “Yaşadığımız sistemin adı demokrasi mi, faşizim mi, oligarşi midir? sizlerin taktirine sunuyorum” ifadelerini kullandı.
“KARARI TEBLİĞ DAHİ EDEMEDİLER”
Açıklama yapmak için müsaade edilmediğini ve Valilik kararı tebliğ edilmeden tutanak imzalatıldığını  ifade eden Ertürk “Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanına 5 dakika açıklama yapmaya müsaade etmeyen kolluk kuvvetlerini de kınıyorum. Açıklamamız bittikten sonra pankartı sökün talebimizi yerine getirmeyen bu sistemi de kınıyorum. Biz kolluk kuvvetlerine her daim yardımcı olduk, bakın bu gün bana bir tutanak imzalatıldı. Bu tutanakta 14.04.2021, 52 sayılı valilik kararı diyor, valilik kararı bizde yok arkadaşlar. Sayısını tarihini yazdığı kararı dahil arkadaşlar bize teslim etmemiştir ve bilmediğimiz şeyi bizde altına Anayasanın 26. Maddesine aykırı olarak imzatılarak teslim almışız. Evet Valiliğin bir kararı var ama bu karar bize tebliğ edilmiyor. Sevgili arkadaşlarım bedeli her ne olursa olsun biz bu milletin hakkını savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“HERKESİN HAKKI VAR”
Hesabını sordukları 128 milyar doların içinde vatandaşın alınteri olduğunu hatırlatan Ertürk “Ramazan ayındayız bakın. Dün Hacılar Harmanı’nda bir eve gittim. Yaşlı bir teyzemizin iftar sofrasını gördüm yarım ekmek, hoşaf ve yoğurt. O teyzenin alın teri var bu 128 milyar doların içerisinde. Elinizde savcılık kararı yok, mahkeme kararı yok ve bu gün Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine bir terör örgütüne saldırır gibi saldırılmış durumda. Bu kararı kınıyoruz.  Bu talimatı da kabul etmiyoruz. Bu hukuksuzluğu yapanlar hakkında hukukun kırıntıları da olsa hesap sormaya, mücadele etmeye devam edeceğiz, bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” dedi.
“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
“Ankara’daki Süleyman Soylu bu gün görevi devlete hizmet etmek olan kolluk kuvvetlerimizi karşımıza çıkarma” diyerek Başkent’e seslenen Ertürk “Çık mertçe, yiğitçe siyasette, sandıkta hesaplaşalım. Biz Türk Milleti’ne soralım.  128 Milyar Dolar nerede? Sen de çık bize cevap ver. Böyle mert olmayan yöntemlerle mücadele etmeyi ahlaki de bulmuyoruz mertçe de bulmuyoruz.  Doğru da hukuki de bulmuyoruz. Bugün CHP rozetini göğüsümde taşıdığım, İl Başkanlığını yaptığım Parti; Süleyman Soylu’ya, Recep Tayyip Erdoğan’a, beş kişiye pabuç bırakacak bir parti değildir sevgili arkadaşlarım. 7 düvele boyun eğmeyen bir partinin İl Başkanlığı koltuğunda oturuyorum, bu baskılara da boyun eğmeyeceğiz.  Bunun bedeline, sonuçlarına sonuna kadar katlanacağız.  Bugüne kadar bu halk için hep doğrusunu söylemeye çalıştık.  Bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz. CHP İl Başkanından değil, sade bir üyesinden bile diz çökmesini bekleyenler çok beklerler.  Boşuna beklemesinler diye sesleniyorum ve vatandaş, şahıs olarak Ali Abbas Ertürk olarak değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin il başkanı koltuğunda oturan bir İl Başkanı olarak söylüyorum bu kanunsuzluğa siz devam ederseniz biz de hukuki haklarımızı sonuna kadar korumaya devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.