Aksaray Belediye Hizmet Binası taşınıyor

Vatandaşlara daha kaliteli ortamlarda hizmet verebilmek adına hayata geçirilmesi planlanan Aksaray Belediyesi Hizmet Binası projesinde ihale süreci başlıyor.

Aksaray Belediye Hizmet Binası taşınıyor
Yazar : Tarih : Okunma : 921 views Yorum Yap

Şehrin merkezinde bina ömrünü tamamlamış ve trafik yoğunluğuna neden olan Aksaray Belediyesi Hizmet Binası taşınıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binasının taşınması; mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve binanın kullanışlılığını kaybetmesi gibi nedenlerle Aksaray için bir zaruriyet haline geldi.

Vatandaşlara daha kaliteli ortamlarda hizmet verebilmek adına hayata geçirilmesi planlanan Aksaray Belediyesi Hizmet Binası projesinde ihale süreci başlıyor.

Uzun zamandır üzerinde çalışmaların yapıldığı Belediye Hizmet Binası projesi için 28 Nisan tarihi ihale günü olarak belirlendi. Aksaray Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşecek ihale süreci sonrasında belirlenen sahada çalışmalar başlatılacak.

Projesi hazırlanan yeni Belediye Hizmet Binası şehirlerarası otobüs terminali ile Ticaret Odası arasındaki yer alan araziye inşa edilecek. Yeni hizmet binasının mimari yapısında Aksaray’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anımsatan motiflerin kullanılması planlanıyor. Özgün bir mimari yapı ile şehre kazandırılacak Yeni Hizmet Binası tasarlanırken en çok üzerinde durulan konu yer seçimi oldu. Hizmete açıldığında trafik yoğunluğuna neden olmayacak bir noktada hayata geçirilecek projenin; uzun yıllar kullanılabilir ve ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olması da göz önünde bulunduruldu.

Belediye Yeni Hizmet Binasının şehre kazandırılabilecek kalıcı bir eser olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer, vatandaşların kaliteli ve konforlu ortamlarda hizmet alabilecekleri bir mekân tasarlandığını söyledi. Başkan Dinçer, açıklamasının devamında yeni hizmet binası için uzun süredir planlama, projelendirme ve yer belirleme çalışmaları yapıldığını söyleyerek ihale sürecinin başladığını duyurdu.