Aksaray CHP teşkilatından Alternatif Kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle CHP Aksaray il teşkilatı alternatif bir tören düzenleyerek Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Aksaray CHP teşkilatından Alternatif Kutlama
Yazar : Tarih : Okunma : 5.219 views Yorum Yap

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle CHP Aksaray il teşkilatı alternatif bir tören düzenleyerek Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni Korona Virüs tedbirleri kapsamında Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törene Aksaray CHP il başkanı Ali Abbas Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

15 temmuz Milli İrade meydanında saat 11 .00 yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Aksaray CHP il başkanı Ali Abbas Ertürk Atatürk Anıtı’na CHP il başkanlığı adına çelenk koydu. Törende basın açıklaması yapan CHP il başkanı Ertürk ; Pandemi nedeniyle kısıtlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramı Kutlamaları ile ilgili Ak Parti hükümetine yüklendi. İl Başkanı Ertürk Konuşmasında şu ifadeleri kullandı; ” Bugün Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla çelengimizi Atamızın huzuruna sunduk.’23 Nisan Ulasal Egemenlik Çocuk Bayramı’ isminden ’de anlaşıldığı gibi, daha kurulmamış bir devletin Ulusal Egemenliği ne kadar önemsediğini, meclisine ne kadar önemsediğini gösteren önemli bir gün. Aynı zaman dada dünyada bir lider tarafından çocuklara armağan edilen tek bayram bu kadar önemli, anlamlar barındıran bir bayramı biz maalesef yine yasaklarla kutluyoruz değerli arkadaşlarım, ne zaman bir Ulusal Milli bayram o kadar yasak. Ne zaman Ulusal Milli bir gün yasak. Ne zaman kenetleneceğimiz, kucaklaşacağımız milletçe et tırnak olacağımız bir günde gene yasak. Biz artık bu yasaklardan sıkıldık. Bu yasaklar artık Cumhuriyet Halk Partililerin canına tak etmiş durumda. Bu yasaklar artık bu toplumu usandırmış, bıktırmış durumda. Yani, bizim millet olarak kucaklaşacağımız, bize karşı, bu ülkeye karşı, planları olanlara karşı, tek yumruk olacağımız bir günde maalesef biz yasaklarla karşı karşıyayız. Bu yasakları kimse pandemi ile izah etmeye kalkmasın. Cumhuriyet Halk Partililer bu kadar saf değil ‘

Değerli arkadaşlarım bir tarikatların cenazesinde 10 binlerce kalabalık, yine partinin bir kongresinde 30 binlere ulaşan kalabalık ama Cumhuriyet Halk Partileri 8 kişiyle,10 kişiyle pandemi kurallarına uygun bir şekilde arkadaşlarımız görevlerini yaptılar, ama bu tören yasak bunları iyi niyetli bulmuyoruz. Bunları bu ülkenin geleceği için sağlıklıda bulmuyoruz. Arkadaşlar yani şu çelenki biz koyduk ne oldu? Milli güvenliğimiz mi kayba uğradı? Ülkenin bekasımı tehdit altına girdi? Ne oldu?

Hepimiz izledik sizlerin nezaretinde çelengimizi sunduk, ne olduğunu hepinizde gördünüz. Değerli basın mensupları hepinize teşekkür ediyorum bugünde bize eşlik eden ve şunu söylemek istiyorum bu millet, bu toplum bu pandemiyi yenecektir hem de bu ülkeye milli bayramları yasaklatan bu iktidarı yenecektir bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Milli Bayramlarımızı 83 milyon olarak kutlayacağımız günler çok yakındır. Halkımız buna inansın, halkımız bu anlamda bize güvensin hani biz ‘martın sonu bahar olacak’ demiştik ve Türkiye de bahar geldi 2023 ya da ondan öncesi olacak bir seçimin sonunda da bahar gelecek bu ülkeye Özgürlük gelecek, Demokrasi gelecek ve 83 milyon kucaklaşarak Atasına, Devletine, Milletine, Bayrağına sahip çıkacaktır. “ dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle CHP Aksaray il teşkilatı alternatif tören konuşmanın ardından. Günün anısına çekilen fotoğraflar sonrası sona erdi.