Minik Sporcuya sahip çıkamayan Aksaray

Aksaraylı Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI Pony Yarışında İkinciliği kazandı. Maddi ve manevi imkansızlıklara meydan okuyarak. Antrenmanını kendi pony’si yerine başka bir pony ile yaparak 8 günlük Antrenman ile ikincilik alan bir minik biniciye Aksaray’ın ileri gelenleri neden sahip çıkamadılar? Aksaraylı Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI, Linda isimli bir ata sahip olmasına rağmen,..

Minik Sporcuya sahip çıkamayan Aksaray
Yazar : Tarih : Okunma : 6.353 views Yorum Yap

Aksaraylı Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI Pony Yarışında İkinciliği kazandı. Maddi ve manevi imkansızlıklara meydan okuyarak. Antrenmanını kendi pony’si yerine başka bir pony ile yaparak 8 günlük Antrenman ile ikincilik alan bir minik biniciye Aksaray’ın ileri gelenleri neden sahip çıkamadılar?

Aksaraylı Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI, Linda isimli bir ata sahip olmasına rağmen, çeşitli nedenlerle atını Ankara’ya götüremedi. Buna rağmen Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI Pony Yarışında İkinciliği kazandı.

Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI Aksaray’ın ilk ve tek binicisi olasına karşın Aksaraylı yöneticilerden destek alamamanın burukluğunu yaşıyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başta olmak üzere Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de dâhil yetkililerin taşın altına elini değil gövdesini koyması gerekiyor. Aksaray’ı minik yüreği ile tek başına temsil eden Aksaraylı Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI ya sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum.

Kürsülerden “ Aksaray sevdalısıyız. Aksaray için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarız “ diye nutuk atanlara buradan sesleniyorum. Bu iş kürsülerden nutuk atmak ile olmuyor. İcraat lazım, o icraat ta maalesef yok.

Aksaraylı Yedi Yaşındaki Minik Binici GÜLSİMA  ATLI kimdir biraz tanımak gerekiyor.

İmkansızlıklara meydan okuyan Türkiye Binicilik Federasyonu’nun lisanslı pony binicisi Gülsima Atlı, Maddi imkansızlıklar karşısında yılmayan bir sporcu.

Aksaraylı Yedi Yaşındaki lisanslı pony binicisi Gülsima Atlı’nın, Linda isimli bir ata sahip olmasına rağmen, çeşitli nedenlerle atını Ankara’ya götüremedi.

Bununla birlikte, karşılaştığı maddi ve manevi zorlukları aşan Gülsima, Aksaray’ın ilk ve tek binicisi olarak adını tüm Türkiye atlı spor otoritelerine duyurdu.

Aksaraylı Yedi Yaşındaki lisanslı pony binicisi Gülsima Atlı, Türkiye Binicilik Federasyonu’nun 6-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği Eyüp Sabri Tuncer Pony Ligi’nin ikinci ayak yarışlarında 6 – 8 yaş kategorisinde ikinci günün ikincisi oldu.

Antrenör eksikliği ve zorlu koşullarla mücadele etmek zorunda kalan Yedi Yaşındaki lisanslı pony binicisi Gülsima Atlı’nın anne ve Babası çocuklarının yeteneğini geliştirebilmesi için Ankara Çankaya Binicilik Kulübü ile anlaşma yaparak bir pony kiralamış ve yarışmaya öyle katılmış. Yani Aksaray’ın yeteneği bana göre minik Şampiyonuna Aksaray sahip çıkamamış Aksaray yerine bu cevhere Ankara Sahip çıkmış. Ne kadar acı da olsa gerçekler bazen bol keseden atanların yüzüne şamar olur.

Bu başarı özellikle Aksaray için önemli bir gelişme.

Fakat üzücü olan Aksaray’da henüz resmi olarak pony biniciliği branşını sunan bir kulüp veya federasyona ait bir tesis bulunmaması.

Gülsima Eyüp Sabri Tuncer Pony ligi Ankara ayağında da 2. Olarak şampiyonluk yarışında ben de varım diyor .

Bundan sonra bir ayak daha var Bursa’da ondan sonra inşallah finale kalmaya hak kazanacak.

Finaller İstanbul da olacak. Antrenmanını başka bir pony ile yapmak yerine kendi pony’si LİNDA ile yapsa beklide başarı daha farklı olacak.

Buradan yetkililere seslenmek istiyorum, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başta olmak üzere Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de dâhil yetkililerin taşın altına elinizi değil gövdenizi koymanız gerekmiyor mu? Beni fikrimi sorarsanız gerekiyor.

Aksaray’ın gururu Yedi Yaşındaki Aksaraylı lisanslı pony binicisi Gülsima Atlı’ya sahip çıkalım.

Aksaraylı yöneticilerin Sporculara özellikle minik şampiyonlara sahip çıkılacağına inancımı yitirmek istemiyorum.

Yazı sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spor ve sporcular için sözlerin bir kısmını hatırlatmak isterim.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spor ve sporcular için sözleri;

Spor, ahlaktır.

Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.

Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır.

Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatani görev saymak gerekir.

Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim.

Her ulus çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaşadıkları bölgenin sıhhi şartlarını temin etmek, devlet halinde bulunan siyasi teşekküllerin en birinci ödevidir…

Türk çocuklarına sporun bugünkü tekniğini öğretmek ve bunlardan bir kısmını bazı törenlerde ve bayramlarda dekor olarak koymak gerekir.

Her gün spora bir kaç saatinizi ayırmanız dileği ile Sağlıklı günler sizin ile olsun.

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

İlk yorumu siz yazın